Szerző

Nagy Imre

költő

1817. február 24. — 1840. január 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1974 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Nagy Imre

Szép a' leány

Szép a' leány, midőn szemén
Szerelmi tűz ragyog,
A' föltalált rokon sziven
Mulatva andalog, -

Forr és hevűl, és arczain
Föllángol a' szerelmi kín.

Szebb, a' midőn szívérzetét
Szelíden vallja meg,
És íhlelt lelke' húrjain
"Szeretlek" hang rezeg,
'S megszállva egy nagy gondolat,
Forró csókot mosolygva ad.

Legszebb, midőn oltár előtt
Mátkával fog kezet,
'S körűl-özönli egy varázs
Jövő 's kéj érezet,
Bájos jövő hű férj' ölén,
Kéj a' jövőnek édenén.

1837.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!