Szerző

Endrődy János

piarista pap és tanár, egyházi író és költő

1756. szeptember 26. — 1824. február 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1185 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. február 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Endrődy János

Miért ritkák a magyar Múzsák

A tiltott szeretők sokakba kerülnek,
Hát a szobalányok mennyit elemésztnek.
A kopók csordája, s csaknem annyi pecér
Sokszor megéheznek, pedig mind ételt kér.
Mennyi sok pénzt visz el a tengeri csiga,
Ingyen nem jő hozzánk a spanyol malaga.
Hány még azon felől a sovány aratás,
Hogy lehet hát nálunk valami mecénás?
Kérdezd már, ha tetszik, mért a magyar Múzsák
Lehetnek minálunk oly szegények, s ritkák.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!