Szerző

Endrődy János

piarista pap és tanár, egyházi író és költő

1756. szeptember 26. — 1824. február 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2181 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. február 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (4)

Endrődy János

Az ellenkező

Ha mondom: hideg van, te forrsz melegedben,
Ha melegem vagyon, te fázol mentédben.
Ha én fehért mondok, dunnogsz te feketét;
Nyúlok ha kapához, te fogod az ekét.
Ami énnálom szép, azt te rútnak mondod;
Amit bizonyéttok, te aztat tagadod.
Hogyhát végetvessünk, íme csak azt mondom
Ó be jó ember vagy! tagadd. Semmi gondom.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!