Szerző
Aranka György

Aranka György

író, költő, tudományszervező

1737. szeptember 17. — 1817. március 11.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2212 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. január 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Aranka György

Élet regulája

Boldogság kapui nyílnak csak idővel,
Dolgod, élted ne kezdd ott hol végezni kell.
Ne siess. Nyelvedet tartsa mindenkor zár;
Sarkában okos nyelv igen vígan nem jár.
Ez a világ soha tökéletes nem lesz,
Százszor ha jobbítják, csak száz új formát vesz.
A prófétáihoz kivált háládatlan,
Megrúg ha közel jársz hozzája csinatlan.
Ha jobbítni tetszik, jobbítsd meg magadat,
És megjobbíthatod magad világodat.
Aki a világnak egy jó embert adott,
Egy ember éltire eleget dolgozott.

Aranka György aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!