Szerző
József Attila

József Attila

költő

1905. április 11. — 1937. december 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3540 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. január 14.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (12)

József Attila

Sóhaj

Ha könny csorog,
Ha kebel sír,
Ha jaj hallik,
Ha ég dörren,
Föld kerekén
Akármerre:
Az én könnyem,
Az én keblem,
Az én jajom,
Büntetésem:
Föld kerekén
Akármerre
Járok, mindig
Csorg a könnyem,
Sír a keblem,
Jajom hallik,
Az ég dörren
- Átkozott fej
Az én fejem -
Átkozott fej
Te fölötted.

1921. október 31.

József Attila aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


43Valeria

2013. január 19. 10:16

Igen! Az Ő könnye, az Ő jaja, senki sem sírt vele!
A legnagyobbak közül való volt!
Nemesné