Szerző
Oláh Gábor

Oláh Gábor

magyar költő és író

1881. január 17. — 1942. június 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1152 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. január 1.

Megosztás

Címkék

Oláh Gábor

Egyedül maradtam magammal

Nem téptem magamat szét.
Hiába, így maradtam:
Egyszer egyetlen egynek,
Virágtalan, fiatlan.
A bánatok osztója
Nem osztott darabokká,
Az örömök szorzója
Nem szorzott büszke sokká.
Hajnali csillagomnak
Alkonycsillag a párja;
Mit kezdtem, befejezem
Magam, nem is sokára.
Pici kis kölykök híján
Csak könyveket faragtam,
Most gondolatok szárnyán
Fut az idő alattam.
Kék virágszemek helyett
Sötét betűkbe nézek,
Hideg lapok fogadnak,
Nem szívdobogó fészkek.
Sok csacska száj beszédes
Csengője nem csilingel,
Unalmat unva némán
Veszekszem rímeimmel.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!