Szerző
Batsányi János

Batsányi János

magyar költő

1763. május 9. — 1845. május 12.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1176 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. december 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Batsányi János

Egy híres verselőre

Irja szünet nélkül, s kötetenként küldi világra
Verseit, és fennyen hirdeti Gomba Mihály:
Mely szaporán, mi hamar kel az ő strófája; mi könnyen
Foly neki százanként, és mi kevésbe kerűl.
Gomba! ne kérkedjél. Hamar elvész, a mi hamar kész;
S a mi kevésbe kerül, többnyire nem sokat ér.

1790 körül

Batsányi János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!