Szerző
Batsányi János

Batsányi János

magyar költő

1763. május 9. — 1845. május 12.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3529 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. december 19.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Batsányi János

A látók titka

Egy jeles hazafihoz; feleletül. - Non illa deo vertisse licet, Quae nexa suis currunt causis. /Seneca/

Emlékezzél a mult időre,
Ismérjed a jelenvalót;
S értvén az újat és az ót,
Vigyázz, figyelmezz a jövőre!
Mely mit hozand - így tudhatod;
S minthogy nem változtathatod,
Nyúgodt elmével várhatod.

1823.

Batsányi János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!