Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 776 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2016. november 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Ady Endre

A szenvedésnél többet

Mikor az átkok átka zúg,
Milyen hazug
A szenvedés:
S a szenvedés milyen kevés.

Oh, többre és sokabbra vár,
Mint a Halál,
Öreg hivünk: -
Sokabbra vár beteg szivünk.

Mert most a Szó olyan legyen,
Mint a Hegyen
Krisztus Szava:
Évezredek hője, hava.

Ki jót beszél, Krisztust beszél,
Szörnyű a szél
S vitorla nincs:
Krisztus kell, ajtó és kilincs.

S Halálnál többet adjatok,
Égi Nagyok: -
Mert szenvedés,
A szenvedés bután kevés.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!