Szerző
Erdélyi János

Erdélyi János

ügyvéd, akadémiai tanár, költő

1814. április 1. — 1868. január 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 954 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. február 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Erdélyi János

Barkódal

Mátyás király a barázdát
Egyenesre szabta,
És a vékát, ha tetés volt,
Egyiránt lecsapta.
A szekérkerek nyomát
Jól egymásba vette,
Mert a jó rendet, szabályt
Igazán szerette.

Mátyás király a só árát
Alászállitotta,
És a mértéket derékül
Megnagyobbitotta.
S a magyarnak hogy legyen
Igazsága tiszta,
Még az itcét, a borost
Megcinkotaizta.

Harkács, 1836.

Erdélyi János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!