Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1073 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zajzoni Rab István

Ezüst tallér, fényes tallér

Ezüst tallér, fényes tallér,
Fényesebb az arany gallér,
Arany gallér, komiszáros,
Nem vagyok vele továros.

Nagy az erdő, sok a faja,
Éles fejszém csakúgy vágja,
A kenyerem bezeg kemény,
Favágónak születtem én.

Sűrűn nőnek a virágok,
Naponta két öl fát vágok,
Szombat este haza térek,
A rózsámtól csókot kérek.

Szépen süt a nap sugára,
Leheverek a subámra,
Hitkán hull a fa levele,
De messze van szombat este.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!