Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 957 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Sükei Károly

Kél a' szivből...

Kél a' szivből a' sohajtás,
A' virágról fuvalom;
Szállnak, szállnak át a' légen
Mint egy siró fájdalom;

Szállnak ők egymást keresve;
Utlan utjok meddig tart? -
A' kettő, mint két rokonhang,
Összefolyni ugy ohajt.

Végre föltalálták egymást, -
De a' szélvész fölzugott,
'S viharában mind a' kettő
Összefolyt és megfagyott.

Kél a' szivből a' sohajtás,
A' virágról fuvalom...
Majd lehullnak a' virágok,
'S lesz a' sziv egy puszta rom.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!