Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1150 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Zajzoni Rab István

Ördög veled, korhely élet...

Ördög veled, korhely élet,
Tartottam már számat véled,
Ugy kiverlek a szivemből,
Mint acél szikrát a kőből.

Már eleget háborgattál,
Lelkemnek sok bút okoztál,
Elborítottad a fényét,
Mint fátyol szép lányka szemét.

Ragyogj, lelkem, ragyogj tisztán,
Mint a nap fergeteg után,
Ne is vessen korhely élet
Reád többé sötétséget.

Dűhös szélvész a haragom,
Utitársul melléd adom,
Szétveri a korhelységet,
Ha még megközelít téged.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!