Szerző
Radnóti Miklós

Radnóti Miklós

születési nevén Glatter Miklós, költő és középiskolai tanár

1909. május 5. — 1944. november 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2596 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. január 2.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Radnóti Miklós

Béke, borzalom

Mikor kiléptem a kapun, tíz óra volt,
fénylő keréken pék suhant és énekelt,
gép dongott fenn, a nap sütött, tíz óra volt,
halott néném jutott eszembe s már repült
felettem mind, akit szerettem és nem él,
sötéten szállt egész seregnyi néma holt
s egy árnyék dőlt el hirtelen a házfalon.
Csend lett, a délelőtt megállt, tíz óra volt,
az uccán béke lengett s valami borzalom.

1938.

Radnóti Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!