Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1482 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. december 9.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Ady Endre

Beszélgetés a boszorkánnyal

1

(Édes boszorkányom,
Láttál angyalt holtan?)
"Láttam szép magamat,
Mikor még nem voltam."

(A Holdat a Nappal
Láttad összebujni?)
"Láttam fehér szívet
Pirosra fakulni."

(Láttál napnyugatról
Napot kelni este?)
"Láttam Újév napját
Szilvesztert keresve."

(Leszitálni láttál
Égből eső-márványt?)
"Láttam az egeken
Fekete szivárványt."

(Láttál már busongást
Csali, büszke kedvvel?)
"Láttam már sírgödröt
Tele szerelemmel."

(Láttál visszafordult
Óra-mutatókat?)
"Láttam perzselését
Sohse-kapott csóknak."

(Láttál már tengeren
Fogant őserdőket?)
"Láttam, ki sohse lesz,
A holnapi nődet."

(És bolondot láttál,
Ki szerethet téged?)
"Láttam a szívedet,
Szívemen van s véged."

2

(Édes boszorkányom
Szívemre be ráhullsz)
"El foglak árulni,
Mert te is elárulsz."

(Telve van a kedvem
A te szép valóddal)
"Kedvetlenségemet
Űzöm unott csókkal."

(Szép asszonyságodban
Megmaradok szépen)
"Megakadt a szemem
Egy külömb legényen."

(Egek csillagához
Nem hasonlítnálak)
"Jaj, be rossz a Földön,
Jaj, be rossz itt nálad."

(Légy az én hűséges,
Drága feleségem)
"Feleséged vagyok
S elhagytalak régen."

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Wadmez

2015. november 20. 10:55

A legjobb Ady vers!!!!