Szerző

Kováts József

református lelkész és költő

1780. április 1. — 1809. február

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 724 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. november 12.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kováts József

Naplenyúgváskor

Liza egy szép nyári estén a' gyenge rét'
Pázsitján hűtötte keble' téj tengerét.
Láttam a' láthatár' Rhodusát, a' hova,
Mikor az én szemem' napja lenyúgova;
Akkor a' szép Liza' orczáján 's ajaki
Között a' rózsás esthajnal gyúlada ki.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!