Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 786 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. szeptember 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Ady Endre

Új várak épültek

Még a máglyák, ím, ki se hültek,
Régi-zászlós még sok orom,
Röpdös babona és turul,
De az új várak fölépültek.

Az új várak: nagy, piros lelkek,
Szándékok, célok és hitek,
Vágyak, amelyek az avas
Várakra villámmal tüzelnek.

És a napok lángolva telnek,
Az ó várak leomlanak,
Csupa új vár lesz a világ,
Hol győztes bárdok énekelnek.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


MOLNAR.NANDOR

2014. december 2. 18:48

Adynak sajnos azért már mégsem írhatok a címére üzenetet. Molnár N.