Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 950 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. szeptember 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bárd Miklós

Doumer

Magasból zuhant le - döbbent a veszte,
Egy állatember kivégezte
A köztársaság legelső fiát.
Nem nézem benne most a franciát,
Ember volt - aki vérében leomla,
Ki rá szolgált a szánalomra,
Nyugodjék!... s már fordítok a lapon -
Igy tegnap.
S ma azt olvasom,
A háborúban négy fia esett el
És azt kérdezem elállt lélegzettel,
Én Uram Isten - négy fia!
Hányadszor halt meg ez a francia,
Kit holnap Párizsban temetnek?!
A bánat zordon nagysága feledtet,
S ki egy fiút vesztettem - elkisérem
Bús gondolatban, bánatban, szerényen
A sírházáig ezt a franciát.
A fájdalom elejti a vitát
S a sír előtt meghódol annak
A négyszeresen nagy, nagy fájdalomnak.

1932.

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!