Szerző
Ady Endre

Ady Endre

teljes nevén Ady András Endre, költő és újságíró

1877. november 22. — 1919. január 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 674 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. szeptember 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ady Endre

A régi Isten

Ha egy kicsinyt is megmaradnék,
Maradékok vén maradéka,
Ördögök mai színjátéka
Nehogy kiforgasson magamból.

Nehogy holnap vánszorgó léha
Legyek az Ember bolondultán.
Legyek csak az, mindenek multán,
Aki voltam.

Olyan hitek, bűnök, szerelmek útján
Járjak az utolsó jaj-percig,
Miként eddig küszködve jártam,
De egy gyönyörű Nyárban.

Nyárban és hitben
Legyen velem a régi Isten,
Ha egy kicsinyt is megmaradnék,
Legyen velem a régi Isten.

Ady Endre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!