Szerző
Garay János

Garay János

magyar költő, író és újságíró

1812. október 10. — 1853. november 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 981 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. augusztus 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Garay János

Az éji lámpához

Jó lámpa, régi társam és virasztóm,
Előled az éj korma elhalad;
És én tövises pályám bérczes utján
Közelb, közelb vergődöm általad,

Vedd háladásom a nyújtott világért! -
De ah, mi ez? elalszol-e tehát?
Költőd, ha kell, világokat teremthet,
De nem teremtheti meg - olaját...

Minek kivánjak fényes ragyogást,
Elég, ha tettem, a mit te nekem...
S ha egy könyű hull is sirom porára:
A nap fényét nincs mért irígylenem!

Garay János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!