Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5417 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. augusztus 2.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

Száll a fecske...

Száll a fecske, csicsereg:
Tücsköt, legyet keresek;
Öt kis fiam éhezik,
Mind az öt sokat eszik;
Fogok nekik legyeket,
Aztán hazasietek.
Amim van, nekik adom,
Számból meg is itatom:
Mindnyáját fölnevelem,
Mindnek gondját viselem;
Mire ősz lesz, szárnyra kelnek.
Messze délre elrepülnek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!