Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3845 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Benedek Elek

A veréb

Csirip, csirip, éhes vagyok,
Csirip, csirip, majd megfagyok!
Így sír, rí a veréb télen.
Ó, adjatok, ne hagyjatok
Elpusztulni engem éhen!

Csip, csip, csip, csip, csipegetek,
Búzaszemet ellegetek,
Így csipog a veréb nyáron.
Ide-oda röppengetek,
Hej, huj, a bolondját járom!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!