Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 975 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Kálmán

Midőn alkudoztunk

Hát hisz minden könnyen menne,
Csak az eszünkbe ne lenne
Az a régi gyermekmese:
Hogy Attila itten lakott,
S nekünk apánk, másokra meg
"Az Istennek ostora" volt.

Hát hisz minden könnyen menne,
Csak itt előttünk ne lenne
Budának e kicsi orma -
- Hány emlék e kis hegy miatt!
Hogy itten élt Lajos király,
Meg aztán a Hunyadiak.

Hát hisz minden könnyen menne,
Csak az eszünkben ne lenne
Ezer ilyen kis csekélység,
Mit feledni kéne nékünk -
Csak meg tudnók mi tagadni
Emlékeink, multunk, vérünk!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!