Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3421 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Benedek Elek

Bándi Mariska kacsája

Bándi Mariskának volt egy kis kacsája,
Annak ezüst tolla, arany koronája.
Tenyerén hordozta, onnan is etette,
Mint anya gyermekét, éppen úgy szerette.

Ígértek érette sok pénzt Mariskának,
Aranyat, ezüstöt, Isten tudja, hányat.
Nem adja, nem adja... Jaj, dehogy nem adja!
Beteg lett, nagybeteg lett az édesanyja!

Mariska, Mariska, mi van a kosárba'?
Az én kicsi kacsám viszem a vásárba.
Kit nem adtam volna széles e világért.
Odaadom egy kis üveg orvosságért!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Balsamo

2015. április 5. 08:04

Gyönyörű vers!