Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5254 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. július 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Benedek Elek

Szegény madárkák

Csip-csip, hull a hó,
Éhezünk, fázunk,
Csip-csip, hideg van,
S nincs meleg házunk.

Nincs a fán levél,
A kertben virág,
Hideg, fagyos lett
Az egész világ.

Jó fiúk, leánykák,
Könyörüljetek,
A koldus sem él
Ily bús életet.

Amit Isten adott,
Adjatok nekünk,
S nektek szól tavasszal
Első énekünk.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Balsamo

2015. április 5. 08:07

Hát kell ennél több? Madár dal szól mihelyt itt a tavasz.