Szerző
Somlyó Zoltán

Somlyó Zoltán

születési nevén Schwartz Zoltán, költő, újságíró és műfordító

1882. június 22. — 1937. január 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1770 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. június 1.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Somlyó Zoltán

Rossz halál

Rossz halál,
hogy te hozzám hűtelen és
rossz valál.

Megaláz
ez a könnyes vágyakozás,
ez a láz.

Múl az ősz;
lehet még, hogy sírsz s térdre
hullva jössz.

Ajakad
reámnyitod s rámfehérlik
a nyakad.

Én pedig
sírva mondom: vártalak sok
évekig -

Kedvesem...
most már csak a könnyeimet
keresem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!