Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2472 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 21.

Megosztás

Címkék

Benedek Elek

Évike búja

Elment a nagyapó,
Isten tudja, merre,
Talán napnyugatra,
Talán napkeletre.

Nagyapó, nagyapó,
Minek is mentél el?
S hogyha már elmentél,
Miért nem vittél el?

Elfértem volna én
A te nagy bundádban,
S szánkáznám most veled
Baconi határban.

Csingilingi csengő
Sokkal szebben szólna,
Hogyha Évike is
A szánkóba' volna.

A szép sima jégen
Hej, mennyit csuszkálnánk,
Sebaj, ha elesnénk,
Vígan talpra állnánk.

Hólabdát csinálnék,
Nagyapót megdobnám,
S hogy nagyon ne fájjon,
Százszor megcsókolnám.

Csókolnám, ölelném
Édes öleléssel,
Nagyapó, nagyapó,
Mért is nem vittél el!?

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!