Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1909 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 20.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

A kis durczás

A kis Irma nagyon jó lány,
Szelid, mint a kezes bárány,
Ügyes, okos, szófogadó,
Csacska szája csókravaló.

De van ám egy nagy hibája,
Mit nem szeret anyukája:
Válogatós az ételben,
Finnyáskodik a jó tejben.

"Leden a tej a macztáé,
Tiszasszonynat jobb a távé!"
Mondogatja, de hiába!
Mindig azt kap ozsonnára.

"Nem tell! nem tell!" - hajtja egyre,
S haragosan néz a tejre.
Ő bizony meg se kóstolja,
A kanalat félre tolja.

Durcza, makrancz ül szemében,
Keserüség a szivében:
Lekönyököl az asztalra
S kávén jár a gondolatja.

De a kávé, hej, a kávé
Anyukáé, apukáé.
Nem való még az Irmának,
Olyan kicsi kis bogárnak.

Mit csináljon?... Kapja magát,
Mosolyogva megiszsza hát.
S ujra az a kedves jó lány,
Szelid, mint a kezes bárány.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!