Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1961 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 19.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

Ifjuságom poharába...

Ifjuságom poharába
Bort ne töltsetek hiába;
Nem kell nékem többé lélek,
Ily világban minek éljek?

Lábaimon rablánc csörög,
Fejem fölött a menny dörög,
Megöltétek az édes anyám
Amott kinn a szabad tanyán.

Készitsétek koporsómat,
Ássátok meg a siromat,
Anyám volt az én életem,
Anyámmal azt elvesztettem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!