Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1623 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 14.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

Hétfalusi bárány-nyereg...

Hétfalusi bárány-nyereg,
Messze jár a harcos sereg,
Paripámra azt a nyerget,
Utól érem még a serget.

A rózsámmal enyelgettem,
Csókot adtam, csókot vettem,
El kell mennem a csatára,
Röpülj, lovam, te gyors pára.

Édes rózsám, isten veled,
Ne remegjen a kebeled;
Szeretem én kis rózsámot,
De százszor jobban hazámot.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!