Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1605 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 14.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Zajzoni Rab István

Kívűl a fagy...

Kívűl a fagy,
Belűl a tűz -
Kinom de nagy!
Siromba űz.

Te barna szűz,
Te elhagyál,
Kezére fűz
A zord halál.

Éltem valál,
Szerettelek,
S hogy elhagyál,
Most elveszek.

Jaj, por leszek,
Rut földi por,
Rám lengenek
Bú és szomor.

A jégszived
Lesz sirszobor,
Az esküvőd:
Halotti tor.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!