Szerző
Harsányi Kálmán

Harsányi Kálmán

születési nevén Hlavács Kálmán, költő, író és színikritikus

1876. december 11. — 1929. május 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2088 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 13.

Megosztás

Címkék

Harsányi Kálmán

Egyszer este...

Egyszer este jó anyámnak
Elmondtam egy kis mesét.
Oly szomorú volt a vége!
Részvét csillant föl szemébe
És egy könnyet törle szét.

Aztán ültünk elmerengve
Soká mozdulatlanul...
Egyszer csak rémült kérdése
Ugy sziven talált! "S a hős e
Sok csapást túl élte?" - "Túl!"

Harsányi Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!