Szerző
Reviczky Gyula

Reviczky Gyula

magyar költő és író

1855. április 9. — 1889. július 11.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1742 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Reviczky Gyula

Szépen fognak eltemetni

Egy vigasztal életembe':
Ha eszembe jut halálom.
A jó módból kirekeszve,
Azt a sírba' feltalálom:
Szépen fognak eltemetni.

Rossz ruhában tengve-lengve,
Fázva küzdtem a nyomorral,
De a végső útra kelve,
Rózsát szórnak rám halommal,
S szépen fognak eltemetni.

Az ujságok megdicsérnek.
Lesz koszorú, pompa, gyászdal,
Dikcziózva kikisérnek...
Magyar költő, csitt a váddal!
Szépen fognak eltemetni.

Reviczky Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!