Szerző
Gyóni Géza

Gyóni Géza

születési nevén Áchim Géza, magyar költő

1884. június 25. — 1917. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2390 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 11.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (4)

Gyóni Géza

Dal a dús királyról

Tudod a dalt a dús királyról?
Mindene volt, mit szem, szája kívánt,
Egy volt a világon, egy csak a másé
S az tette komorrá az árva királyt.

Enyém a dal, az ifjúság, az élet,
Enyém a világ, király vagyok én is!
S nélküled - óh a legnyomorultabb
Ezen a földön én vagyok mégis!

Gyóni Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!