Szerző
Gyóni Géza

Gyóni Géza

születési nevén Áchim Géza, magyar költő

1884. június 25. — 1917. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1618 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. május 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Gyóni Géza

In memoriam

A szenvedés sosem elég;
S nincs lám, melynél nagyobb ne volna.
Az ember becsmérli elébb -
Aztán mint virágot ápolja.

Mi szépség volt és szép marad
Jób könyvétől Chopin könnyéig:
Ott ért a bánat-fák alatt
És mind öröklő fénnyel fénylik.

1916.

Gyóni Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


babumargareta01

2014. május 7. 11:06

És milyen keveset élt egy ilyen csoda!
De versei még itt idöznek szivünkben,,,,nem lehet elfelejteni,,,,,,Babu

babumargareta01

2014. május 7. 11:04

Nagyon szép,,,,,
"
Mi szépség volt és szép marad
Jób könyvétől Chopin könnyéig: ",,,,hogy lehet ily csodát irni,,,,vajon?
ajánlom Mindenkinek Babu