Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2011 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 30.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Tóth Kálmán

Ne süss nap...

Ne süss nap, oh ne süss!
Ne süss oly keményen,
Az én kis liljomom
Az erdőbe mégyen.
Hervasztó tüzeddel
Bujj el a felhőkbe,
Buj, bujj, bujj el, a mig
Elér az erdőbe.

Simuljatok bokrok
Simuljatok félre;
Virágot szed rózsám
Az erdők mentébe'.
Lágyuljon tövistek
Valamerre járkál,
Sebet ne ejtsetek
Kis kezén vagy vállán.

Jöjjetek csillagok,
Ragyogjatok szépen,
Hazamenő kis lány
Utjának mentében.
Kisérjétek mind, mind
Azt a szép csodalányt,
Fényes királynétok,
Legszebb csillag gyanánt.

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!