Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3802 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Benedek Elek

Repülj, Csillag, repülj!

Repülj, Csillag, repülj,
Meg se állj hazáig,
Ne várjon az édesanyám
Én reám sokáig.

Repülj, Csillag, repülj,
Árkon át, bokron át,
Hadd lássam már, édes lovam,
A templomunk tornyát!

Állj meg, Csillag, állj meg,
Itt vagyunk a tanyán!
Látom is már, csókolom is,
Az én édes anyám!

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!