Szerző
Ölvedi László

Ölvedi László

költő

1903. május 22. — 1931. június 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1438 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 23.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Ölvedi László

A folyó

A parton állok.
Amott túlról integet a nyár,
Lángajakkal forró csókra vár.
Bő sziromba bimbó feslik,
Kész a kelyhe már.

Hűvös napestig
Regét zsong a víz, százszorszépet.
Bűbájos zümje nem ér véget.
Sellő kél a csendes éjben,
Karja csábit, ajka éget.

Zokog a folyó,
Keble zihál: érte vagy értem?
Rózsáimat már mind letéptem,
Az utolsót vidd el hullám -
Ha majd a nyár zord őszre fonnyad,
Tán visszakérem.

Ölvedi László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!