Szerző

Vanczák János

újságíró és országgyűlési képviselő

1870. október 19. — 1932. július 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1470 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 22.

Megosztás

Címkék

Vanczák János

Titán a nép

Titán vagy nép, erőd hatalma
Igádba hajta mindent már.
Tied a mélység birodalma,
A víz, a lég és - nincs határ.
Kezed nyomán a végtelennek
Holt anyagából csodák kelnek:
Kő kövön alig maradt,
Hát rab csupán - te légy magad?

Hajnal dereng, lazul a járom.
Piros jövendő napja kél
Amott a messze láthatáron.
Proletár, ébredj, higyj, remélj!
Ha egybeforr lobogó vágyban
Mind, aki gyenge egymagában,
Lehull a lánc - szállhat dalunk -
A világ urai vagyunk.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!