Szerző

Ambrus Balázs

születési nevén Hermann Károly, orvos, költő és kritikus

1887. október 16. — 1941. december 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1483 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 22.

Megosztás

Címkék

Ambrus Balázs

Oly szépek...

Oly szépek a nyárvégi esték,
A kék levegő csupa lágyság,
Az este megvetette ágyát,
Lefekteti kifáradt testét.

Nektek nem fáj az esték búja?
Az alkony mély szomorúsága?
Mikor mint egy nagy cyprus ága,
Búját az arcotokba fújja?

Ó, zárt ajtók, zárt ablakok,
Óraütések kongó hangja,
Rátok gondolok réveteg:

Sötét utcákon ballagok
S csendesen siratom magamba
Az eliramló életet.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!