Szerző
Dukai Takách Judit

Dukai Takách Judit

elhíresült nevén Malvina, magyar költőnő

1795. augusztus 9. — 1836. április 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1857 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Dukai Takách Judit

Leányélet

Szép aranyideim! be szerencséltettek,
Minden boldogságban engem részeltettek.
Szabadon repülök mint egy szabad madár,
Semmi fenyítéknek durva lánca nem zár.

Szép aranyideim! hálát adok nektek,
Hogy így árasztjátok reám jótételtek!
Semmi bús gondokat reám nem mértetek?
Óh, ha majd elmúltok, mit adnék értetek!...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!