Szerző
Benedek Elek

Benedek Elek

író, újságíró és költő

1859. szeptember 30. — 1929. augusztus 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5402 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Benedek Elek

Angyaljárás után

- Csak egy baba? Egyéb semmi?
- Elég nekem éppen ennyi.
Ezt sem kértem Jézuskától,
S lám, ő elküldte magától.

- Karácsonyfád volt-e néked?
- Volt ám, s olyan szépen fénylett!
Aranydió, alma rajta,
S még játék is volt alatta.

- Játék is volt? Mutasd nekem!
- Csak volt, nagyapóka lelkem.
A szent estén játszogattam,
Aztán másnap...
- Nos, nos, másnap?
- Aztán másnap
Egy árvának odaadtam.

Benedek Elek aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!