Szerző
József Attila

József Attila

költő

1905. április 11. — 1937. december 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 4773 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 16.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (6)

József Attila

Őszi alkonyat

Az őszutói barna alkonyat
Halkan piheg a pelyhező havon.

Vállamra érzem szép, meleg nyakad
És messzi csókod itt az ajkamon.

Hideg vonyít, agyonmart arcomat
Forró öledre mégse hajthatom.

Be messze vagy még! Bús az alkonyat,
Lágy hópihékbe hull a bánatom.

1922. október, Kedves tanáromnak, Tettamanti Bélának

József Attila aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!