Szerző
Darmay Viktor

Darmay Viktor

eredeti nevén Viczmándy Győző, költő és író

1850. december 2. — 1878. március 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1880 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Darmay Viktor

Engem egy perc...

Engem egy perc ki nem elégít,
S hitem alig van a jövőre;
Nem bírom egy lét szenvedésit,
És ezer vágy űz, hajt előre.

Sejtem, hogy el kell buknom, esnem,
S a diadalért mégis küzdök;
Nincs amért ezt vagy azt szeressem,
S szívemben égő lángok, üszkök.

A szabadságot úgy imádom,
S megyek a végzet rabja lenni;
Egy titkos jel, egy könny, egy álom
Az én életem ennyi, ennyi.

Darmay Viktor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!