Szerző
Darmay Viktor

Darmay Viktor

eredeti nevén Viczmándy Győző, költő és író

1850. december 2. — 1878. március 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1721 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Darmay Viktor

Jelszó!

Ha lesz ezer, aki a zsarnokságnak
Örök, nagy harcot esküdött,
És kész rohanni bizonyos halálba -
Ott leszek az ezer között!

Ha lesz száz - én a száz között ott állok!
Ha tíz - ott harcolok velek!
S ha csak egy lesz, ki meg tud halni még a
Szabadságért - az én leszek!

Hugo Victor után szabadon

Darmay Viktor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!