Szerző
Somlyó Zoltán

Somlyó Zoltán

születési nevén Schwartz Zoltán, költő, újságíró és műfordító

1882. június 22. — 1937. január 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1961 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 8.

Megosztás

Címkék

Somlyó Zoltán

A falon át

Lehullt az éjnek súlyos szárnya.
Alszik a pesti bérkaszárnya.

A sok meghajszolt, fáradt lélek:
urak, nagyságák, bús cselédek.

Pihen a gond, a bú, a kétség,
ágyára nyomta a sötétség.

Ilyenkor nyújtja ezüsttálon
bő kincseit az édes álom...

Ilyenkor, végre valahára
jegygyűrű fut a lány ujjára...

Csönd... csak egy árva macska nyávog.
Én is eloltom a világot.

Tegyük holnapra el a mát!...
...Egy jaj-t hallok a falon át...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!