Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3728 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 6.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

A kis honfi

Mi leszel te, hogyha megnősz,
Drága fiacskám?

- Beállok majd katonának,
Aranymentés gyöngyhuszárnak,
Édes jó anyám!

Mit csinálsz majd, eszemadta,
Gyöngyhuszárocskám?

- Ki magyart bánt, mind levágom,
Egy se legyen a világon,
Édes jó anyám!

Hátha téged is levágnak,
Vitéz katonám?

- Te mesélted az apámról...
Én se félek a haláltól,
Édes jó anyám!

De ki lesz majd, ha te meghalsz,
Az én fiacskám?

- Hát én leszek, én maradok,
Hisz most is a tied vagyok,
Édes jó anyám!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!