Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1760 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 5.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Zajzoni Rab István

Sohse volna e földön...

Sohse volna e földön szép kikelet,
Ha te rá nem ragyogtatnád szemedet,
Rut ez a föld, ne pillants rá, kedvesem,
Reám pillants, hadd nyiljék ki szerelmem.

Dehogy vagyon annyi csillag az égen,
A hány virág nyilnék az én szivemben,
Boldogitó szerelem a szívvirág,
Ily virágot néked a föld soh'sem ád.

Itt e földön a virágos kikelet
Hamar hervad és árván hágy tégedet,
De szivemben ha nyílik a szerelem,
Örökéltig virít néked, kedvesem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!