Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1983 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 4.

Megosztás

Címkék

Zajzoni Rab István

Német K.... hoz

A magyarok istene
Áldja meg a lelked,
Kedves Német barátom,
Szeretlek én téged.

Hogyha olykor játékom
Vadul üzöm veled,
Teszem ezt csak - látod jól -
Lángoló bor mellett.

Ne ródd föl ezt én reám,
Ródd föl ezt a borra,
Mely dühöt önt szivemre,
E méreghalomra.

De ha dűhöm elalszik,
És én nyugodt vagyok,
Rád szememből szelid fény -
Szeretetem ragyog.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!