Szerző
Lauka Gusztáv

Lauka Gusztáv

író és megyei levéltáros

1818. július 20. — 1902. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1525 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 3.

Megosztás

Címkék

Lauka Gusztáv

Az árva

Egy árvát a' zordon halál
Erdő közepében talál;
Nincsen ki szegényt virassza,
Nincsen á' ki mégsirassa.

Egyszerre kék hegyek megül
A' bús halványhold felmerül
'S a' viharban melly sír panaszt,
Egész éjjelen át viraszt.

Lauka Gusztáv aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!